DIY: zo maak je een romantische schommelstoel | RTL Nieuws

2022-04-21 07:52:50 By : Ms. Ginny Yan

Even lekker tot rust komen met een boek in de schommelstoel. Dat klinkt toch heerlijk? Martine laat vandaag zien hoe je zelf een designschommel kan maken voor binnen in huis of op de veranda. Ook ontzettend leuk voor de kinderen!

Martine maakt van een houten plank en touw een gave designerschommel voor binnenshuis of onder de veranda. Ze bekleedt de zitting met een romantisch, fleurig stofje. Maar hier ben je zelf natuurlijk helemaal vrij in de keuze. De zitting wordt gevuld met schuimrubber. Om te voorkomen dat dit gaat schuiven, gebruikt Martine dacron. In deze DIY gaan we uit van een schommel van 80 cm breed en 35 cm diep. 

Psst... je kunt de schommel ook winnen. Doe hier mee aan de winactie! 

Stap 1: Zaag met de invalzaag uit de houten plank de juiste afmetingen voor de zitting van de schommel.

Stap 2: Met de decoupeerzaag zaag je uit de houten balk de zijkanten van de schommel. Dat worden dus twee stukken van 35 cm diep. Schroef deze via de onderkant op de houten plank.

Stap 3: Boor met de speedboor vier gaten van ongeveer 25 mm in de zijkanten. Hier gaat straks het touw doorheen. Zorg dat de gaten wat groter zijn dan de dikte van het touw.

Stap 4: Schuur de splinters van het hout. Het hout hoeft niet helemaal glad te worden, want die ruwe uitstraling past juist mooi bij dit project.

Stap 5: Schilder de zitting van de schommel in een gewenste kleur. Voor deze DIY heeft Martine wit met een druppeltje blauw gemengd.

Stap 6: Zaag met de invalzaag een stuk multiplex van de juiste afmeting uit. Deze wordt net iets kleiner dan de ruimte tussen de zijbalken. Zorg dus dat er nog stof tussen kan.

Stap 7: Met de houtzaag met fijne tanden zaag je het schuimrubber op maat. Dit zijn dezelfde afmetingen als de multiplexplaat.

Stap 8: Boor met de komboor gaten in het schuimrubber. Boor daarna met de houtboor diezelfde gaten ook in de multiplexplaat.

Stap 9: Niet de dacron om het schuimrubber heen. Trek daarna de stof om de zitting heen en capitonneer de stof door middel van de zes knopen, een grote naald en draad.

Stap 10: Niet de overige stof vast aan de onderkant van de zitting en knip weg wat je niet meer nodig hebt.

Stap 11: Schroef via de onderkant de gestoffeerde zitting vast aan de schommel.

Stap 12: Trek het touw door de gaten heen op de gewenste lengte. Leg onder de schommel een stevige en dikke knoop in het touw zodat het goed vastzit. Laat onder de knoop nog een stukje touw over en rafel het los voor een extra touch.

Stap 13: Zoek een leuk plekje voor de schommel, maak de schommelhaken vast en hang de schommel op.

Ben je niet zo handig? Dan kun je ook meedoen aan onze winactie. Lees hier wat je moet doen om kans te maken op deze mooie schommel! 

Altijd weten wat er speelt? Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.